Griekenland en Kroatie

Griekenland en Kroatië

Mijn passie voor fotografie heeft tijdens deze reis naar Griekenland en Kroatië mooie beelden opgeleverd. Vooral de prachtige kleur blauw maakt de foto’s speciaal. De foto's zijn genomen in Corfu, Mykonos en Santorini.

Griekenland wordt nog steeds gezien als één van de landen waar in een vroeg stadium een hoogwaardige beschaving aanwezig was. Opgravingen en vondsten tonen aan dat met name op Kreta en de Cycladen er al vanaf zo'n 3500 jaar voor Christus een Minoïsche beschaving aanwezig was in dit gebied.

Corfu (Korfoe) is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland dat door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte van Albanië gescheiden is. Het landschap op Corfu (Korfu) is zeer afwisselend. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden van het eiland Corfu (Korfoe) is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen. 

Mykonos is zonder twijfel het meest modaine eiland van Griekenland. De hoge bergen die we op de meeste Cycladen zien, maken hier plaats voor lage rotsachtige heuvels die samen met de betoverende stranden kenmerkend zijn voor het landschap van Mykonos.

Santorini, het meest gefotografeerde eiland van Griekenland, verschilt van de rest van de archipel doordat het is ontstaan door de werking van een vandaag de dag rustende vulkaan. Vooral het landschap aan de westkant van het eiland is erg imposant met de enorme, uit het water rijzende, steile rotspartijen, waarvan de toppen worden gesierd door spierwitte huisjes. Deze steile kust in het westen loopt uit op eindeloze kiezel- of zandstranden aan de oostkant van het eiland. Door de vulkanische oorsprong van dit eiland zijn de zandstranden meestal zwart van kleur.

Voor meer informatie over dit prachtige vakantieland en de vele mogelijkheden klikt u hier